Barkod sistemi nasıl kurulur sorusu en çok sorulan sorulardan biridir. Eski veya yeni fark etmeksizin her işletmenin bir şekilde kurmak zorunda kaldığı bir program veya sistemdir.

Sistemin getirileri bir hayli fazla olup işletmelere kolaylık sağlaması bakımından ciddi anlamda değerlendirilmesi gerekir. “Barkod sistemi nasıl kurulur?” sorusu ise ihtiyaç duyulmaya devam ettikçe işletmelerin en çok merak ettikleri konulardan biri haline geliyor. Biz de bu yazımızda barkod sistemi kurulumu hakkında sizlere bilgi vereceğiz.

Geçmiş dönemlerde büyük ve küçük şirketlerde yaşanan kayıp/kaçak ürün sorunu, ciddi anlamda maddi zararların yaşanmasına neden olan durumlardan biri idi. Günümüze gelindiğinde ise teknoloji dünyasının yaptığı başarılı çalışmalar sayesinde ortaya çıkan barkod sistemleri, kâr marjının yükselmesine sebep olmakla birlikte yaşanan kayıp/kaçak ürün sorununun önüne geçmede de son derece etkili çözümler sunmaktadır.

Barkod sistemleri hepsi aynı mı?

İşletmeler birbirleri ile rekabet içerisine girdiklerinde bariz bazı hatalar yaparlar. Bu hataların en başında ise diğer rakibi ne kullanmışsa aynı şeyi kullanmak geliyor. Barkod sistemleri de aynı şekildedir. Aslında işletmelerin büyüklüğüne göre kullanabilecekleri barkod sistemi vardır. Yani her işletmenin aynı sistemi kullanması gerektiği görüşü bir anlamda yanlış ve zararların oluşmasına neden olmaktadır. Çünkü bazı küçük işletmeler için kullanılacak çok yüksek özelliklere sahip barkod sistemleri fazla gelebilir ve bu da kullanımı zorlaştıracağı için faydasını görmek bir yana zararını görmesine neden olur. Timeout Bilişim olarak müşterilerimize çözüm sunarken özel çözümler sunarak kendi ihtiyaçlarını karşılamaları noktasında isabetli seçim yapmalarına yardımcı oluyoruz. Bu da daha az maliyetle daha yüksek kazançlar elde etmelerine yardımcı oluyor.

Barkod sistemi nasıl kurulur

Marketler için barkod sistemi

Marketler veya bakkallar kendi işlem hacimlerine göre barkod sistemi almaları gerekir. İnternet sitelerinde küçük bir araştırma yapıldığında ücretsiz deneme sürümü veren çok sayıda barkod sistemi görülecektir. En azından bunları deneyerek kendi ihtiyacınızı hangisinin göreceğini öğrenebilirsiniz. Deneme süresi bittiğinde ise gerçek sürümü satın alarak işinize kaldığınız yerden devam etmeniz en sağlıklısı olacaktır.

Barkod sistemi ile ilgili bilinmesi gerekenler

  • Barkod sistemi satın alırken sitenin mersis numarasının olup olmadığına dikkat edin,
  • Satın alınacak ürünün marka değeri hakkında kısa da olsa araştırma yapın,
  • Yazılım için aylık/yıllık ücret ödemesi olup olmadığına bakın,
  • Farklı bilgisayarlarda yazılımın kullanılması durumunda ek ücret alınıp alınmadığına bakın.

Timeout Bilişim ile en iyi çözümler

Kurumsal alanda müşterilerimize sunduğumuz desteklerimiz sayesinde işletmelerin yaşadıkları sorunları kısa sürede çözüme ulaştırıyoruz. Barkod sistemi kurulumu, barkod sistemi satış, barkod sistemi teknik destek ve diğer tüm konularda destek almak için çağrı merkezi numaramızı arayabilirsiniz. En iyi çözümleri en uygun fiyatlarla siz değerli müşterilerimize sunmaya ve beklentilerinizi en iyi şekilde karşılamaya devam eden Timeout Bilişim ile barkod sistemleri konusunda en iyi sonuçlara ulaşacaksınız.