Barkod okuyucu çeşitleri, otomasyon sisteminin bir parçası olup en çok işe yarayan elemandır.

Barkod sistemleri, tek bir donanımdan oluşmazlar. Okuyucu, dokunmatik bilgisayar ve bilgisayarlara yüklü olan yazılım ile eş zamanlı çalışırlar. Tabi birini diğerinden daha önemsiz görmek gibi bir durum söz konusu olamaz. Biri olmadığında sistem bozulur ve otomasyon herhangi bir şekilde işlem göremez. Barkod okuyucu da bu sistem elemanlarından biri olup “barkod” olarak adlandırılan ve ürün ambalajlarının üzerine “siyah, dik çizgiler” ile gösterilen bölümlerin okunmasına yardımcı olur. “Barkod okuyucu  nedir?” sorusuna daha önce de yanıt vermiştik fakat kısa bir özetle geçecek olursak; her ürün ile bilgili bilgileri içeren (ürün adı, son kullanma tarihi, üretim tarihi, rengi, cinsi, fiyatı vs.) bir tür kimliktir. Her ürünün üzerinde bulunur ve barkod okuyucu ile barkod okutularak ürün hakkında gerekli bilgilere ulaşılarak müşteriye gerekli bilgi verilir.

Barkod okuyucu

Barkod okuyucu çeşitleri

İhtiyaca yönelik çözümlerin teknoloji dünyasında sunulmasından sonra her büyük veya küçük işletmeye özel barkod okuyucu seçme kolaylığı kendini göstermiştir. Birçok türden ve seçenekten kendini gösteren barkod okuyucu çeşitleri, işletmenin büyüklüğüne ve işlem hacmine göre seçilebilmektedir. Bazı işletmelerde işlem hacmi çok fazla yüksek değildir. Böyle bir yer için büyük ve maliyet bakımından büyük külfetlere neden olacak barkod okuyucu çeşitleri satın almak doğru olmaz. Aynı şekilde büyük bir işletme için de küçük bir sistem işi görmeye yetmeyeceği için çözüm olmaz.

Barkod okuyucu

En iyi barkod okuyucular:

  • Afanda CT 6200 Karekod/Barkod Okuyucu
  • Godex GS 220 Lazer Barkod Okuyucu
  • PS 4500 Masa Tipi Barkod Okuyucu
  • PS 4200 Barkod Okuyucu
  • Tiger CS 26 Lazer Kablosuz Barkod Okuyucu RF
  • Tiger PS 23 Lazer Barkod Okuyucu

Barkod okuyucu fiyatları

Barkod okuyucular, şirketlere özel olarak seçilebildiği için fiyatlar konusunda net olarak bir fiyat belirlemek doğru değildir. İhtiyacınızı en iyi şekilde karşılayacak, işlem yaparken sizi ve çalışanlarınızı zora sokmayacak bir barkod okuyucu ile işlerinizin daha seri şekilde halledilmesini sağlayabilirsiniz. En iyi çözümler için Timeout Bilişim çağrı merkezi numaramızdan ulaşabilirsiniz.